Persbericht van 4 juni 2024

Verkeer

Omstreeks middernacht op maandag drie juni trok de sportieve rijstijl van een autobestuurder op de Boudewijnvest te Diest de aandacht van een interventieploeg. De bestuurder, een dertiger uit de Demerstad, legde een positieve drugtest af, waarna zijn rijbewijs met onmiddellijke ingang voor vijftien dagen werd ingetrokken. Aan de verplichting tot inschrijving van het een voertuig was bijkomend niet voldaan. 

 

Winkeldiefstal

Op zaterdag 1 juni proefde een bijna veertiger uit Tienen omstreeks 10.00 uur van een fles sterke drank in de Spar te Diest. De winkeluitbater vond de fles met een resterende inhoud van ongeveer 20 procent nadien terug in de winkelrek. In de rugzak van de winkeldief zaten er tal van ontvreemde versnaperingen. Politie Demerdal-DSZ stelde de feiten vast. 

 

Vandalisme

Tijdens het voorbije week-end brachten vandalen in de Rothstraat te Diest vernielingen aan landbouwvoertuigen aan. De banden van twee tractoren en hun aanhangwagen werden verregaand beschadigd. Het bedieningspaneel van één wagen werd eveneens vernield. Politie Demerdal-DSZ voert het onderzoek. 

Labels