Persbericht van 19 augustus 2024

Diefstal

Omstreeks 03:45 uur op vrijdag 16 augustus wekten opgeschrikte paarden hun eigenaar in de Prinsenbosstraat te Diest. De hond des huizes rende tevergeefs achter een indringer aan, die tijdens zijn vlucht buitgemaakte dekens meetorste. Ongeveer negen uur later werd er in Diest in een tuin in de Nijverheidslaan een twintiger slapend aangetroffen. De Afghaanse man, in het bezit van de gestolen dekens, werd door politie Demerdal-DSZ gearresteerd. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. 

 

Geweld tegen politie

Naar aanleiding van een vechtpartij waarbij een vrouw gewond raakte, kwamen twee interventieploegen van Demerdal-DSZ op zaterdag omstreeks 04:00 uur toe aan een dancing in Scherpenheuvel. Een van de betrokkenen keerde zich tegen de politieploegen, waarbij hij in eerste instantie een dienstvoertuig viseerde. De onafwendbare arrestatie van de veertiger uit Scherpenheuvel-Zichem bracht een verwonding met werkonbekwaamheid teweeg bij één van de inspecteurs. Na ontnuchtering en verhoor kon de verdachte, in afwachting van de verdere juridische gevolgen, de cel verlaten. 

 

Verkeersongeval

Op de Omer Vanaudenhovenlaan te Diest werd op zondag 18 augustus rond 09:00 uur de doorgang voor het verkeer geblokkeerd door een geaccidenteerd en tevens verlaten voertuig. De bestuurder werd kort nadien in zijn woning aangetroffen en testte positief op alcohol in het verkeer. Het rijbewijs van de man uit Diest werd voor de duur van 15 dagen ingetrokken, de takeldienst bekommerde zich om de vernielde personenwagen. Het tweede bij het ongeval betrokken voertuig werd geïmmobiliseerd, omdat de bestuurder niet over een geldig rijbewijs beschikte. 

Labels