Persbericht van 11 april 2022

Terugblik naar het voorbije carnavalseizoen

De politiezone Demerdal kijkt met een tevreden gevoel naar het voorbije carnavalseizoen in Scherpenheuvel-Zichem. Door corona werd de stoet in Schoonderbuken afgelast en gingen er slechts twee stoeten door, op 20 maart in Scherpenheuvel en op 09 april  in Zichem.

Niet alleen voor de organisatoren en het gemeentebestuur maar ook voor de politie is het iedere keer een zware kluif om deze gebeurtenissen veilig te laten doorgaan.

Het eigenlijke politiewerk begint al uren voor de stoet doorgaat. Er moet namelijk nagekeken worden of de signalisatie goed geplaatst werd en er geen obstakels of voertuigen op het traject zijn. Bovendien moet toezicht gehouden worden op de verkeersomleidingen in de diepte.

Tijdens de stoet waakt de politie over de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers.

Zij zorgt er voor dat de overlast voor de omwonenden en de niet-deelnemers beperkt blijft.

Na de stoet moeten de  bezoekers op een veilige manier naar huis kunnen terugkeren en niet te vergeten...wordt met een waakzame blik gekeken naar het alcoholgebruik  tijdens de aansluitende carnavalbals.



Hiervoor worden telkens een twintigtal medewerkers ingezet. Het stemt de politiezone Demerdal tot tevredenheid dat dit jaar beide stoeten zonder noemenswaardige incidenten plaatsvonden.

Een veilig carnaval 2022 dus, op naar het volgende seizoen.

 

MM

 

 

Labels