Persbericht van 10 maart 2022

Diefstallen

Op 08 maart 2022  waren arbeiders bezig met hun materiaal op te ruimen op een werf gelegen aan de Ezedijk te Diest . De hele bouwwerf is afgemaakt met hekwerken . Wanneer ze wilden inladen in hun bestelwagen bleek een groot aantal elektrische werktuigen verdwenen te zijn . De politie onderzoekt de zaak .

Op 09 maart 2022 omstreeks 19.40 uur hoorde een man lawaai bij zijn buurman op het Beukenplein te Diest . Wanneer hij buiten keek zag hij 2 jongemannen over de tuinmuur klimmen . Hij verwittigde onmiddellijk de politie die snel ter plaatse kwam . Een zoekactie in de buurt leverde niets op .

Aan de achterzijde van de woning waren braaksporen zichtbaar aan een raam en een schuifraam . De daders slaagden er evenwel niet in om binnen te dringen .

Verkeersactie

Op 09 maart 2022 hield de lokale politie Demerdal-DSZ een verkeersactie tussen 0800 en 1600 uur .

Een 31-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem die een verboden richting negeerde in de Basilieklaan bleek eveneens onder invloed van drugs . Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Een 45-jarige man uit Diest liep dan weer tegen de lamp bij een controle aan het Industrieterrein te Diest . Hij was onder invloed van verdovende middelen en zag zijn rijbewijs ingetrokken . Even later reed dezelfde man voorbij een andere controle . Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal voor het rijden onder invloed . Ditmaal werd zijn wagen aan de kant gehouden .

De politie stelde ook 3 overtredingen vast in de fietsstraat te Diest, 3 voor het niet dragen van de gordel , 7 voor GSM-gebruik, 7 parkeerovertredingen, 1 vervallen schouwing en 3 voor het negeren van de verboden richting .

Onder invloed

Op 10 maart 2022 om 01.05 uur zag een ploeg van de lokale politie Demerdal-DSZ een wagen aan het kruispunt van de Antwerpsestraat te Diest een vreemd maneuver uitvoeren . Wanneer ze het voertuig volgden versnelde deze tot boven de 130 Km/Hr en kon de politie de bestuurder pas onderscheppen als hij moest stoppen voor een rood licht . De 45-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem bleek ernstig onder invloed van alcohol en diende zijn rijbewijs in te leveren .

Labels