Persbericht van 07 maart 2022

Diefstallen

Op 05 maart 2022 stelde de bewoonster van een appartement in de Acaciastraat te Diest bij haar thuiskomst vast dat men tijdens de nacht had ingebroken via een schuifraam . De hele woning werd doorzocht maar voorlopig is er geen zicht op enig nadeel . De politie onderzoekt de zaak .

Onder invloed

Op 04 maart 2022 rond 22.10 uur trof de politie een dronken bestuurder aan in zijn wagen aan een benzinestation aan de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem . De 51-jarige man uit Leuven werd ter ontnuchtering opgesloten . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Op 07 maart 2022 rond 00.30 uur bemerkte een ploeg van de lokale politie Demerdal-DSZ een wagen op die zeer sportief reed . Ze slaagden er evenwel niet in om de snel rijdende auto in te halen en begaven zich vervolgens naar de woonplaats van de bestuurder . De 36-jarige eigenaar uit Scherpenheuvel-Zichem stelde zich zeer agressief op en kon pas na enige tijd overtuigd worden om zijn medewerking te verlenen . Een alcoholtest was positief . Het rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken .

Labels