Persbericht 8 oktober 2015

Inbraak en poging inbraak woning

Op woensdag 7 oktober omstreeks 17u00 stelde de bewoner van een woning in de Stationsstraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er ingebroken was. De dader(s) heeft/hebben het cilinderslot van de achterdeur verwijderd om zo de woning binnen te dringen. De dader(s) doorzocht(en) de woning. Uit de woning werden geld, juwelen en zilver ontvreemd.

Op woensdag 7 oktober omstreeks 20u30 stelde de bewoner van een woning langs de Diestsebaan te Diest bij de thuiskomst vast dat er getracht werd in te breken. Hij merkte ter hoogte van het deurslot een aantal steeksporen op. De dader(s) is/zijn er niet in geslaagd om de woning binnen te dringen.

Verkeersongeval met gekwetste

Op woensdag 7 oktober omstreeks 17u30 kwam het tot een aanrijding tussen een bromfiets en een wagen langs de Turnhoutsebaan te Diest. De aanrijding deed zich voor ter hoogte van de inrit van de parking met het Zwartebeekplein. De bromfietser, een 17-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, kwam ten val en kwetste zich aan de knie. Hij werd door de ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de wagen, een 55-jarige man uit Maaseik, bleef ongedeerd.

Rijden onder invloed

Tijdens een nachtelijke verkeerscontrole op donderdag 8 oktober langs de Basilieklaan te Scherpenheuvel-Zichem legden twee bestuurders een positieve alcoholtest af.

  • Omstreeks 0u30 blies een 36-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem positief. Haar rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 6 uur.
  • Omstreeks 1u00 controleerde de interventieploeg een 56-jarige vrouw uit Begijnendijk. Ook zij blies positief en haar rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 6 uur. Omstreeks 1u30 bleek dat de dame ondanks haar rijverbod terug met haar wagen reed. De nodige processen-verbaal aangaande de overtredingen werden opgesteld.

Labels