Persbericht 8 mei 2023

Verkeersongeval

  • Op 6 mei ’23 omstreeks 03u30 kregen onze diensten de melding van een verkeersongeval met lichamelijk letsel. Een 19-jarige fietser die na een vermaakuitstap naar huis reed kwam ten val in de straat genaamd Hulst te 3272 Scherpenheuvel-Zichem. Alerte getuigen zagen zijn fiets op de rijbaan liggen en konden de hulpdiensten verwittigen. De jongeman diende met verwondingen afgevoerd te worden naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.
  • Op zondag 7 mei ’23 kregen we melding van een bromfietser die ten val kwam mogelijk ten gevolge van modder op de rijbaan. Onze ploegen konden inderdaad vaststellen dat er een aanzienlijke hoeveelheid modder op de rijbaan lag in de Groenhoef en Schransstraat te Scherpenheuvel-Zichem, veroorzaakt door een landbouwer die zijn land had bewerkt. De brandweer werd ter plaatse gevraagd voor het reinigen en terug veilig maken van de rijbaan.

Vandalisme  

  • Op zondag 7 mei ’23 omstreeks 03u30 kregen we melding van vandalisme. Dit vandalisme werd gepleegd ten aanzien van een restaurant op de Grote Markt te Diest. Een voorlopig onbekende verdachte smeet een terrasstoel tegen het vensterraam van het restaurant waardoor dit verbrijzeld raakte. Er werd eveneens een tijdelijk verkeersbord tegen de houten deur van het restaurant gegooid. De politie onderzoekt verder de camerabeelden met oog op de herkenning van de verdachte.

Drugs

  • Op vrijdag 5 mei ’23 werd er te Diest een Nederlandse taxi uit het verkeer gehaald. Bij verdere controle bleek de 16-jarige passagier/klant van de taxi in het bezit te zijn van een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs, welke in verschillende kleinere hoeveelheden was verpakt. In totaal bleek de 16-jarige jongeman in het bezit te zijn van 78 gram aan heroïne en 6,8 gram aan cocaïne. De jongeman werd in opdracht van de jeugdrechter opgesloten in een jeugdinstelling.
in beslag genomen drugs

 

Labels