Persbericht 7 mei 2017

Rijden onder invloed

  • Vrijdag 5 mei 2017 werden drie bestuurders uit het verkeer gehaald die onder invloed waren:
    • omstreeks 14u30 op de Eduard Robeynslaan te Diest, een 42-jarige man uit Herselt onder invloed van drugs
    • omstreeks 15u30 op de Emiel Vanderveldestraat te Diest een 32-jarige man die op dinsdag 2 mei 2017 reeds zijn rijbewijs had moeten inleveren. Hij was ook nu onder in vloed van drugs. Zijn voertuig werd in beslag genomen.
    • omstreeks 19u in de Heidebosstraat te Scherpenheuvel-Zichem, een 50 jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, hij was onder invloed van alcohol

Diefstal met braak

  • Op zondag 7 mei 2017 omstreeks 4u kregen onze diensten de melding van een verdachte situatie aan een woning in de Stappersestraat te Diest. Onze interventieploeg was onmiddellijk ter plaatse waarop twee verdachte mannen wegvluchtten uit de woning. Ze lieten hun voertuig achter. Een speurhond werd ingezet maar de zoektocht naar de verdachten leverde niet het gewenste resultaat op. De verdachten waren de woning binnen gedrongen en hebben er alles doorzocht. Tijdens hun vlucht lieten ze verschillende spullen achter. Het labo van de federale politie kwam ter plaatse en een onderzoek wordt ingesteld. Tijdens de feiten was er niemand aanwezig in de woning.

Aantreffen drugs

  • Op zaterdag 6 mei 2017 omstreeks 14u leidde een routinecontrole van een voertuig in de M. Janssensstraat te Scherpenheuvel-Zichem tot het aantreffen van verschillende drugs. Hierop volgden huizoekingen bij de bestuurder en de passagier waarbij bezwarend materiaal in beslag genomen werd.

Labels