Persbericht 4 september

Verkeersongeval met gekwetste

Op donderdag 3 september omstreeks 9u00 kwam het tot een aanrijding tussen twee tegenliggers op Schoonaerde te Diest. Het voertuig dat uit de richting van Diest kwam, wilde links afslaan. Toen op hetzelfde moment uit de tegenovergestelde richting een voertuig kwam aangereden, kwam het tot een aanrijding. De bestuurders waren een 57-jarige man uit Aarschot en een 36-jarige man uit Tessenderlo. Deze laatste en zijn passagier werden licht gekwetst. Eén voertuig werd getakeld omwille van de opgelopen schade.

Drugs in verkeer

Op donderdag 3 september werden in de loop van de dag verschillende bestuurders gecontroleerd. Daarbij werden de volgende personen geverbaliseerd:

  • Omstreeks 9u00 werd een 30-jarige man uit Zonhoven gecontroleerd langs de Weg Messelbroek te Scherpenheuvel-Zichem. Hij legde een positieve speekseltest (drugs) af. De bestuurder bleek tevens in het bezit te zijn van een hoeveelheid cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.
  • Omstreeks 9u30 werd een 60-jarige man uit Diest gecontroleerd langs Schoonaerde te Diest. Hij legde een positieve alcoholtest af. De man reed met zijn motorfiets, zonder houder te zijn van een rijbewijs. Bij verdere controle bleek tevens dat de motorfiets niet verzekerd was. Het voertuig werd getakeld wegens niet verzekering.

Verkeersongeval met gekwetste

Op donderdag 3 september omstreeks 13u30 vond een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto op de Westelsebaan te Scherpenheuvel Zichem. De bromfietster, een 37-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem, reed langs de Westelsebaan. De personenauto, bestuurd door een 21-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, vertrok vanaf de oprit van een woning. Hierbij kwam het tot de aanrijding. De bromfietster werd licht gekwetst.

Labels