Persbericht 31 december 2015

Verkeersongeval met gekwetste

  • Op woensdag 30 december omstreeks 11u00 vond een aanrijding plaats tussen een personenwagen en een fietser op het kruispunt van de Voort met de Kattestraat te Scherpenheuvel-Zichem. De fietser, een 14-jarige jongen uit Scherpenheuvel-Zichem, werd licht gekwetst.
  • Op woensdag 30 december omstreeks 16u30 vond een aanrijding tussen twee personenwagens plaats op het kruispunt van de Koningin Astridlaan met de Vervoortstraat te Diest. Een van de bestuurders, een 22-jarige dame uit Diest, werd hierbij licht gekwetst en overgebracht naar het AZ voor verzorging.

Niet-verzekering bromfiets

  • Op woensdag 30 december omstreeks 14u30 werd een 22-jarige bromfietser uit Diest gecontroleerd op Schoonaerde te Diest. Tijdens deze controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. De bromfiets werd in beslag genomen en getakeld.
  • Op woensdag 30 december omstreeks 19u00 werd een 22-jarige bromfietser uit Diest gecontroleerd in de Rozengaard te Diest. Tijdens deze controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. De bromfiets werd in beslag genomen en getakeld.

Rijden onder invloed

  • Op woensdag 30 december omstreeks 16u30 controleerde een politieploeg een bestuurder op de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De bestuurder, een 32-jarige man uit Westerlo, legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Dader winkeldiefstal gepakt

  • Op woensdag 30 december omstreeks 19u00 werd door de winkelverantwoordelijke in een warenhuis op de Leuvensesteenweg te Diest vastgesteld dat er 2 lampjes gestolen werden. De verdachte, een 59-jarige vrouw uit Bekkevoort, werd ter plaatse gehouden tot de komst van de politie. De gestolen goederen werden vergoed.

Diefstal braak in woning

  • Op woensdag 30 december omstreeks 22u30 kwam een inwoner van de Kranenburgstraat te Scherpenheuvel-Zichem bij zijn thuiskomst tot de vaststelling dat er ingebroken was in de woning. De dader(s) had(den) de garagepoort opengebroken. Uit de garage werd een mountainbike gestolen.

Labels