Persbericht 3 juli 2017

Niet verzekering

Zondag 2 juli 2017:

  • Omstreeks 12u30 controleerde de interventieploeg een wagen langs de Kluisbergstraat te Diest. Het voertuig, bestuurd door een 48-jarige man uit Berlaar, was ingeschreven noch verzekerd. Het voertuig werd in beslag genomen door onze diensten.
  • Omstreeks 17u30 ging men over tot de controle van een voertuig langs de Eggersberg te Scherpenheuvel-Zichem. Het voertuig was niet ingeschreven. De bestuurder, een 23-jarige man uit Scherpenheuvel Zichem, kon geen geldige verzekering voorleggen. Het voertuig werd in beslag genomen.

Rijbewijs

Op zondag 2 juli 2017 controleerde men omstreeks 15u00 een bromfiets langs de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem. De bestuurder, een 46-jarige man uit Scherpenheuvel -Zichem, bleek geen houder te zijn van een geldig rijbewijs voor dit voertuig. De bromfiets werd geïmmobiliseerd.

Sturen onder invloed

Zondag 2 juli 2017:

  • Omstreeks 16u00 werd een fietser uit het verkeer gehaald langs de Fort Leopoldlaan te Diest. De fietser was niet in staat een rechte lijn aan te houden. De 37-jarige man uit Diest reed onder de invloed van drugs. De fiets werd ingehouden voor de duur van 12 uur.
  • Rond 20u30 controleerde de interventieploeg een bestuurder langs de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De 42-jarige man uit Herselt legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.
  • Rond 20u30 haalde men een bestuurder uit het verkeer langs het Weerstandsplein te Diest. De 20-jarige man uit Tessenderlo legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels