Persbericht 29 mei

Diefstal met braak woning

Op donderdag - 28/05/2015 omstreeks 10:30 uur stelden de bewoners van een woning in de Lobbensestraat in Scherpenheuvel-Zichem vast dat er ingebroken werd in hun woning. De bewoners waren slechts kort van huis geweest. De dader(s) hebben een achterdeur opengebroken. De woning werd doorzocht doch op het eerste zicht is er niets ontvreemd.

Verkeersongevallen met gekwetsten

Op donderdag - 28/05/2015 :

  • Omstreeks 16:00 uur deed zich een kop-staart aanrijding voor op de Halensebaan te Diest. Het verkeer verliep traag op de rijbaan, wat leidde tot filevorming. Een bestuurder remde doch reed een voorligger aan. Waarop deze op haar beurt haar voorligger aanreed. De bestuurders zijn een 51 jarige vrouw uit Hasselt, een 51 jarige vrouw uit Lummen en een 49 jarige vrouw uit Diest. De laatste werd licht gekwetst ingevolge de aanrijding.
  • Omstreeks 19:00 uur deed zich een aanrijding voor op de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een voertuig reed achteraan in op zijn voorligger. In de aanrijding waren een 67 jarige man uit Aarschot, een 28 jarige vrouw uit Aarschot en een 45 jarige vrouw uit Bekkevoort betrokken. De laatste werd gekwetst. De ziekenwagen bracht haar over naar het AZ Diest. Twee voertuigen werden getakeld.

Drugs in verkeer

Op donderdag - 28/05/2015 omstreeks 01:00 uur werd een 22 jarige man uit Tongeren gecontroleerd tijdens een verkeershalte langs de Omer Vanaudenhovenlaan te Diest. De bestuurder legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Omstreeks 03:00 uur werd dezelfde bestuurder opnieuw gecontroleerd. Dit leidde tot de immobilisatie van zijn voertuig.

Labels