Persbericht 26 januari 2016

Diefstal op werf

Op maandag 25 januari stelde men bij een bouwwerf, gelegen op de Herseltsebaan te Scherpenheuvel-Zichem, omstreeks 9u00 vast dat er werd ingebroken in twee gebouwen op de Abdijsite. Er werden 2 bouwdrogers, 2 verwarmingstoestellen en een ongekend aantal klein materiaal gestolen.

Diefstal op camping

Op maandag 25 januari omstreeks 9u00 stelde de uitbater van de camping De Vijvers gelegen in de Abdijstraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er werd ingebroken. De poort van een berghok werd opengebroken en een zitmaaier werd gestolen.

Inbraak in woning

Op maandag 25 januari omstreeks 9u30 werd er ingebroken in een woning in de Hezestraat te Diest. De achterdeur werd opengebroken en de ganse woning werd doorzocht. Er werden juwelen gestolen.

Op maandag 25 januari omstreeks 14u30 uur werd er ingebroken in een woning op de Schellekensberg te Diest. De achterdeur werd opengebroken en de ganse woning werd doorzocht. Een som geld en een visakaart werden ontvreemd.

Poging diefstal in handelszaak

Op maandag 25 januari omstreeks 15u00 ging het alarm van de kassa van een handelszaak in de Koning Albertstraat te Diest af. De uitbater stelde vast dat er twee manspersonen aan zijn kassa stonden. Toen hij vroeg wat ze aan het doen waren en zei dat hij de politie ging verwittigen hebben ze de zaak verlaten. De uitbater nam een foto van de verdachten.

Rijden onder invloed

Op maandag 25 januari omstreeks 9u00 controleerde een politieploeg een bestuurder op de Leuvensesteenweg te Diest. De 29-jarige man uit Herk-de-Stad legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels