Persbericht 24 september

Diefstal uit lokalen voetbalclub te Diest

Tussen maandag 22/09/14 om 21u en dinsdag 23/09/14 om 11u werd er ingebroken in de berging van voetbalclub FC BAREEL te Diest in de Diesterestraat. Er werd allerhande materieel gestolen.

Diefstal met braak uit containerpark te Scherpenheuvel-Zichem

Op dinsdag 23/09/14 omstreeks 13u werd vastgesteld dat er in het containerpark te Zichem in de Ernest Claesstraat enkele elektrische toestellen werden gestolen. Aan de achterkant van het containerpark werd de omheiningsdraad doorgeknipt.

Diefstal en diefstalpogingen te Diest.

Op dinsdag 23/09/14 omstreeks 12u werd vastgesteld dat er in één woning werd ingebroken en dat er gepoogd werd in te breken in nog twee andere woningen in de Galgeveldstraat te Diest. Bij de diefstal werd een raam opengebroken. De woning werd volledig doorzocht. Er werden o.a. een aantal juwelen ontvreemd.

Omstreeks hetzelde tijdstip werden in de buurt verdachte personen opgemerkt. Dit was de aanleiding voor een intensieve speurtocht waarbij ruim 15 medewerkers van de PZ Demerdal-DSZ betrokken waren. Ze kregen de steun van twee speurhonden van de federale politie en van een interventieploeg van de PZ Aarschot. Omstreeks 13u resulteerde dit in de arrestatie van twee verdachten langs de Leuvensesteenweg te Diest. Er werd een onderzoek opgestart waarbij nagegaan wordt in welke mate de verdachten gelinkt kunnen worden aan deze en of andere feiten.

Labels