Persbericht 22 juni 2017

Verkeersongevallen met gekwetste

Op woensdag 21 juni 2017 vond omstreeks 10u30 een aanrijding plaats op de Herseltsebaan te Diest. Een 74-jarige man uit Scherpenheuvel Zichem verliet een parking en draaide links de Herseltsebaan op in de richting van Averbode. Een vrachtauto, bestuurd door een 50-jarige man uit Begijnendijk, volgde de Herseltsebaan komende uit de richting Averbode. Hierbij kwam het tot een aanrijding tussen beide voertuigen waarbij de 74-jarige man licht gekwetst werd. Hij werd overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest.

Op donderdag 22 juni 2017 vond omstreeks 0u30 een aanrijding plaats op het kruispunt Schransstraat - Schoonderbeukenweg. Een 56-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem kwam er in aanrijding met een 27-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem. De 56-jarige vrouw werd gekwetst ingevolge de aanrijding en overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest. Beide bestuursters legden een positieve alcoholtest af en hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Beide voertuigen werden getakeld omwille van de opgelopen schade en de brandweer werd gevorderd om de rijbaan op te kuisen (olie).

Rijden zonder rijbewijs

Op woensdag 21 juni 2017 controleerde de interventieploeg omstreeks 10u30 een bestuurder langs de Leuvensestraat te Diest. De 21-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem bleek geen houder te zijn van een geldig rijbewijs.

Labels