Persbericht 21 augustus

Inbraak in woning

Op vrijdag - 21/08/2015

  • omstreeks 00:15 uur kwam een inwoner van de Pater Beckxstraat te Scherpenheuvel-Zichem tot de vaststelling dat men poogde in te breken in de woning. De bewoonster hoorde gepruts aan de voordeur van waarop de dader(s) de vlucht hebben genomen.
  • omstreeks 01:00 uur kwam een inwoner van de Koningin Astridlaan te Diest bij zijn thuiskomst tot de vaststelling dat er ingebroken was in de woning. De dader(s) hadden het cilinderslot van de toegangsdeur van het appartement afgebroken. In het appartement van de buur werd eveneens ingebroken. Het nadeel is nog niet gekend.

Rijden onder invloed

Op donderdag - 20/08/2015 omstreeks 14:30 uur controleerde een politieploeg een bestuurder in de Molenstraat te Scherpenheuvel-Zichem, nadat ze iets door het raam van de voertuig hadden zien werpen. De 35 jarige man uit Aarschot, legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. In de berm werden de restanten van een gebruikersdosis drugs aangetroffen. De overtreder gaf aan de politie te kennen dat ze nochtans wisten dat ze veel kans hadden op een controle op het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem en Diest.

Verkeersongeval met gekwetste

Op donderdag - 20/08/2015 omstreeks 18:00 uur kwam het tot een aanrijding tussen een personenwagen en een fietser op het kruispunt van de Mannenberg en de Schransstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De fietser, een 64 jarige man uit Hasselt, werd licht gekwetst en overgebracht naar het AZ te Diest ingevolge de aanrijding.

Aantreffen geseind persoon

Op donderdag - 20/08/2015 omstreeks 15:30 uur controleerde een medewerker op anoniem voertuig, een 18 jarige man uit Lummen te Diest in het Jan Heylenpark. Deze bleek in het bezit te zijn van enkele grammen weed. Hiervoor werd proces-verbaal opgesteld. Tevens moest betrokkene nog verhoord worden als verdachte van een winkeldiefstal te Herentals.

Labels