Persbericht 20 februari 2023

Inbraken

  • Afgelopen weekend werden onze diensten in kennis gesteld van twee inbraken in woningen gelegen in de Dijlelaan te Scherpenheuvel-Zichem, ook in de nabij gelegen IJzerlaan werd er ingebroken in één woning. De daders pleegden braak om in de woningen te raken.
  • Afgelopen weekend werden onze diensten in kennis gesteld van twee inbraken in woningen gelegen in de Kruisstraat te Diest. In beide gevallen konden de daders de woning betreden door braak te plegen op een vensterraam van de woning. Ook in twee nabij gelegen straten, met name de Langeberg en de Hongarijestraat werd er telkens een inbraak in een woning vastgesteld. Het labo werd ter plaatse gevraagd met oog op sporenonderzoek.
  • De lokale recherche van de politiezone Demerdal-DSZ zet het onderzoek naar de daders van deze inbraken verder.

Sluikstorten

  • Op basis van beelden van onze mobiele camera’s werden er twee processen-verbaal van sluikstorten opgesteld. De feiten vonden plaats op de Veemarkt te Diest ter hoogte van de glasbollen en kledingcontainer.

Verkeersongevallen

  • Op 19 februari ’23 omstreeks 11u werden onze diensten in kennis gesteld van een fietser die ten val was gekomen. Dit gebeurde op de Steenweg Engsbergen te Scherpenheuvel-Zichem. Twee groepen fietsers dreigden op een kruispunt met elkaar te botsen en gingen in de remmen. Een botsing werd vermeden, desalniettemin kwam een fietser ten val en raakte hierbij ernstig gekwetst. De dame in kwestie diende met de ziekenwagen naar het ziekenhuis te worden overgebracht.
  • Op 19 februari ’23 omstreeks 14u gebeurde er een verkeersongeval met gewonden in de Basilieklaan te Scherpenheuvel-Zichem. Een 9-jarige jongen ontsnapte even aan de aandacht van zijn moeder en stak tussen twee geparkeerde voertuigen plots de rijbaan over. De bestuurster van een personenwagen die op de Basilieklaan reed in de richting van het centrum zag het kind te laat waardoor een aanrijding niet kon vermeden worden. Het kind raakte ernstig gewond door het verkeersongeval. De MUG dienst kwam ter plaatse en het kind werd nadien voor verdere verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De Basilieklaan werd omwille van deze feiten een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

Carnaval

  • Op vrijdag 17 februari ’23 vierden heel wat leerlingen van lagere scholen uit Scherpenheuvel-Zichem en Diest kindercarnaval. De politiezone Demerdal-DSZ zorgde steeds voor een begeleiding zodat deze mooi verkleedde kinderen veilig door de straten konden trekken.
  • Op zaterdag 18 februari ’23 werd er carnaval gevierd op de Keiberg te Scherpenheuvel-Zichem. Ook hiervoor werd er een politiebegeleiding voorzien.
  • Op zondag 19 februari ’23 werden er 18 politiemedewerkers ingezet om de carnavalstoet die door Zichem trok veilig te laten verlopen. Er waren geen noemenswaardige incidenten.

Labels