Persbericht 19 november 2015

Poging diefstal braak in handelszaak

  • Op woensdag - 18/11/2015 omstreeks 01 uur ging het inbraakalarm af in een handelszaak op het Isabellaplein te Scherpenheuvel. Onbekende(n) pleegden braak aan de achteringang van de zaak. Hierdoor ging het alarm af. De dader(s) namen de vlucht zonder de zaak te betreden.

Diefstal braak in berghok

  • Op woensdag - 18/11/2015 omstreeks 17 uur stelde een inwoner van een woning in de Molstraat te Scherpenheuvel- Zichem vast dat er was ingebroken in beide berghokken aan de woning. De automatische verlichting nabij deze berghokken werd beschadigd. Uit de berghokken werden twee stoelen ontvreemd. Wanneer deze feiten zich afspeelden is niet duidelijk.

Poging diefstal braak in woning

  • Op woensdag - 18/11/2015 omstreeks 21 uur stelde een inwoner bij thuiskomst vast dat er ingebroken was in zijn woning langs de Barenbergseweg te Diest. Een raam werd geforceerd en stond nog open. De woning werd doorzocht, doch op het eerste zicht werd er niets ontvreemd.

Sturen onder invloed

  • Op woensdag - 18/11/2015 omstreeks 20 uur controleerde de interventieploeg een bestuurder op Schoonaerde te Diest. De 57 jarige man uit Halen legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 6 uren.

Aanrijding met vluchtmisdrijf en dronkenschap

  • Op woensdag - 18/11/2015 omstreeks 21 uur deed zich op de Grote Markt te Diest een aanrijding met stoffelijke schade voor. Een van de bestuurders, een 63 jarige man uit Diest, reed onder invloed van alcohol en pleegde vluchtmisdrijf alvorens onze interventieploeg ter plaatse was. De interventieploeg merkt het vluchtend voertuig op en reed het achterna. De bestuurder weigerde te stoppen en reed aan een onverantwoorde snelheid weg. De vlucht van de bestuurder eindigde in Halen, waar hij vermoedelijk de controle over zijn voertuig verloor en in een gracht terecht kwam. De bestuurder werd overgebracht naar het politiekantoor waar hij een positieve alcoholtest aflegde. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels