Persbericht 19 juni

Woningdiefstallen (o.a. twee pogingen)

Donderdag, 18/06/2015 - Rasopveld te Diest:

  • Omstreeks 06:45 uur stelde een inwoner vast dat de voordeur van zijn woning openstond en er de voorbije nacht ingebroken werd. Er werd gebroken aan de voordeur. De dader(s) stalen de portefeuille en sleutels van de bewoner. Bij de sleutels was ook de autosleutel waarvan de dader(s) gebruik maakten om de wagen te stelen.
  • Omstreeks 07:30 uur stelde een andere bewoner vast dat men getracht had in te breken in diens woning. Er zijn braaksporen vast te stellen aan diens voordeur. De dader(s) zijn echter niet in de woning geraakt.
  • Omstreeks 18:30 uur merkte een derde bewoner bij zijn thuiskomst vast dat er gebroken werd aan de voordeur, zijdeur en een venster. De dader(s) zijn niet in de woning geraakt. De feiten hebben zich vermoedelijk ook de voorgaande nacht afgespeeld. De schade beperkt zich tot de braakschade.

Sturen onder invloed

Tijdens de nacht van Donderdag - 18/06/2015 op vrijdag - 19/06/2015 werden verschillende bestuurders gecontroleerd. Hierbij bleken twee bestuurders te rijden onder invloed van alcohol. Beide bestuurders kregen een rijverbod van 6 uur.

  • Omstreeks 01:00 uur werd een 56 jarige vrouw uit Tessenderlo uit het verkeer gehaald langs de Tessenderloseweg te Diest.
  • Omstreeks 03:00 uur werd een 24 jarige man uit Lummen gecontroleerd langs de Halensebaan te Diest.

Labels