Persbericht 18 oktober 2015

Paard op gruwelijke wijze geslacht

Op 17 oktober omstreeks 8u stelde een buurtbewoner in Molenstede (Diest) vast dat er in een aanpalende weide een paard dood lag. Het paard werd op verschillende plaatsen gruwelijk verwond. Het betreft een 15-jarige ruin. De feiten vonden de voorbije nacht plaats terwijl het paard samen met drie andere paarden in de weide stond. Politie Demerdal-DSZ onderzoekt deze feiten. Het Parket werd in kennis gesteld en het Labo van de federale gerechtelijke politie Leuven kwam ter plaatse.

Rijden onder invloed

  • Op 16 oktober omstreeks 23u30 werd een bestuurder gecontroleerd op Schoonaarde te Diest. De 52 jarige vrouw uit Aarschot was onder invloed van drugs. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden.
  • Op 18 oktober omstreeks 4u werd op de Oude Tiensebaan te Scherpenheuvel een bestuurder langs de kant gezet. Deze 31 jarige vrouw uit Leuven was onder in vloed van drugs. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden.

Diefstal met geweld

Op 17 oktober omstreeks 20u30 rukten twee jongeren een handtas van een scooter in de Brouwerijstraat te Diest. De benadeelde is een 61 jarige vrouw uit Diest. Een onderzoek wordt ingesteld.

Aanrijdingen

  • Op 16 oktober omstreeks 16u30 kwam een bromfietser in aanrijding met een personenwagen te Diest. De aanrijding gebeurde op het moment dat de personenwagen bestuurd door een 35 jarige vrouw uit Diest, links af sloeg. De 16 jarige bromfietser uit Diest werd licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
  • Op 16 oktober omstreeks 17u30 kwam een 16 jarige ruiter te paard uit Diest in aanrijding met een personenwagen, die bestuurd werd door een 19 jarige uit Beringen. Het paard werd bij de aanrijding gewond.

Labels