Persbericht 18 november 2016

Verkeersongeval met gekwetsten

Op donderdag - 17/11/2016 omstreeks 17:30 uur deed zich een aanrijding voor in de Rodestraat in de Diest. Twee voertuigen naderden elkaar uit tegenovergestelde richting. Ter hoogte van een wegversmalling kwam het tot een frontale botsing. Beide bestuurders, een 48 jarige en een 39 jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, werden gekwetst. De 39 jarige man zat gekneld in zijn voertuig en werd bevrijd door de brandweer. Beide bestuurders werden overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest. De voertuigen werden getakeld. Eén van de bestuurders legde een positieve alcoholtest af, zijn rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 6 uur.

Diefstallen braak in woning

Op donderdag - 17/11/2016

  • omstreeks 18 uur stelde een bewoner van de Basilieklaan te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er ingebroken was. De dader(s) hebben de achterdeur opengebroken. De dader(s) doorzochten de woning. Op het eerste zicht werd er niets ontvreemd.
  • omstreeks 18:30 uur kwam een bewoner van de Valleilaan te Diest tot de vaststelling dat er ingebroken was. De dader(s) hebben een raam opengebroken maar op het eerste zicht werd niets ontvreemd.

Verkeersongeval met stoffelijke schade en sturen onder invloed

Op vrijdag - 18/11/2016 omstreeks 01:30 uur deed zich een aanrijding voor op de Halensebaan te Diest. Door wegeniswerken wordt het verkeer afgeleid naar twee versmalde rijstroken. Een bestuurder, een 27 jarige man uit Diest, week van zijn rijstrook af, reed op een hoop puin en ging over kop. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 6 uur.

Labels