Persbericht 17 oktober 2022

Diefstallen

Op 14/10 omstreeks 20:00u werden onze diensten in kennis gesteld van een inbraak in een woning gelegen in de Eduard Robeynslaan te Diest. De dader(s) konden de woning betreden door braak te plegen op een vensterraam. De feiten moeten gebeurd zijn tussen 17u en 20u aangezien de bewoners slechts kort hun woning hadden verlaten.

Op 14/10 omstreeks 22:00u werden onze diensten in kennis gesteld van een inbraak in een woning gelegen Ter Elzen te Scherpenheuvel – Zichem. De dader(s) beschadigden de achterdeur om alzo de woning te betreden.

Op 15/10 omstreeks 10:00u werden onze diensten in kennis gesteld van een inbraak in een woning gelegen in de Pater R. Van De Wouwerstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De dader(s) poogden eerst via de voordeur toegang te krijgen tot de woning, maar dit mislukte. Daarna pleegden ze braak op de achterdeur van de woning. Vermoedelijk werd er niets gestolen. Het bepalen van het exacte tijdstip van de feiten maakt nog deel uit van het onderzoek. Het betrof immers een leegstaande woning.

Op 15/10 omstreeks 16:00u werden onze diensten in kennis gesteld van een poging tot inbraak in een woning gelegen in de Pater R. Van De Wouwerstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De dader(s) pleegden braak op een raam, maar slaagden er niet in de woning te betreden.

Op 15/10 omstreeks 20:00u werden onze diensten in kennis gesteld van een mogelijke inbraak in werfcontainers op de werf van het AZ Diest, gelegen aan de Verversgracht te Diest. Er werden ter plaatse drie verdachten aangetroffen. Deze drie verdachten met Roemeense nationaliteit werden gearresteerd.

Op 16/10 omstreeks 17:30u werden onze diensten in kennis gesteld van een nieuwe inbraak in een woning gelegen Ter Elzen te Scherpenheuvel – Zichem. De dader(s) beschadigden de achterdeur om alzo de woning te betreden. De eigenaar van de woning was enkele dagen met vakantie geweest.

De lokale recherche van politiezone Demerdal-DSZ voert een onderzoek naar al deze feiten. Het labo werd ter plaatse gevraagd met het oog op sporenopnames.  

Cybercrime

Op 14/10 werd er ten burele aangifte gedaan van oplichting via internet. Het slachtoffer kocht ter goeder trouw houtpellets aan, maar deze werden nooit geleverd.

Later op de dag was er opnieuw een aangifte van cybercrime. Dit slachtoffer kreeg een bericht, zogenaamd van zijn zoon met de vraag om geld over te schrijven. Pas nadat het geld overgeschreven was, merkte het slachtoffer dat hij werd opgelicht.   

Labels