Persbericht 16 december 2015

Rijden spijts verval

Op woensdag 15 december omstreeks 13u30 controleerde de interventieploeg een bromfietser langs de Lobbense Molenweg te Scherpenheuvel-Zichem. De bestuurder, een 43-jarige man uit Diest, bleek te rijden ondanks een rijverbod. Hij reed tevens onder invloed van alcohol.

Inbraken en pogingen inbraak uit woningen

  • Omstreeks 17u00 stelde een bewoonster van de Kleinbergstraat te Diest bij haar thuiskomst vast dat de voordeur slecht opende. Onbekenden hadden aan de deur gebroken, maar de woning werd niet betreden.
  • Omstreeks 20u30 stelden de bewoners van de Schuttersveldstraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er ingebroken was. De dader(s) trachtte(n) eerst de achterdeur open te breken, wat echter niet lukte. Vervolgens werd een raam aan de zijkant van de woning opengebroken. De dader(s) doorzocht(en) de volledige woning. Er werden geld, juwelen, reukwaren, etenswaren en alcoholische dranken gestolen.
  • Omstreeks 22u00 stelden bewoners bij hun thuiskomst vast dat er ingebroken was in hun woning, gelegen langs de Engelenberg te Scherpenheuvel-Zichem. De dader(s) heeft/hebben een raam opengebroken om zo de woning binnen te dringen en doorzocht(en) de volledige woning. Ze stalen geld en een halsketting.
  • Om 23u00 hoorde een bewoner van een woning langs de Molenbergstraat te Diest lawaai aan de voorzijde van de woning. Toen hij ging kijken merkte hij een man, die op dat moment de vlucht nam. De onbekende had gebroken aan een rolluik vooraan de woning.
  • Om 22u00 deed een bewoner van de IJsbergstraat te Scherpenheuvel-Zichem bij onze diensten melding van een poging tot inbraak die plaatsvond op 14 december. Onbekenden hadden gebroken aan een raam om zo de woning te kunnen binnendringen. Daar zijn ze echter niet in geslaagd.

Labels