Persbericht 16 augustus

Diefstal uit woning

Op vrijdag 14 augustus 2015

  • omstreeks 16u30 stelden bewoners van de Maassstraat in Scherpenheuvel-Zichem vast dat dieven de woning betreden hadden via een niet slotvaste achterdeur en er met een geldkoffertje van door waren.
  • omstreeks 18u30 stelde een familielid vast dat er ingebroken werd in een woning op Rode in Scherpenheuvel-Zichem. Er werd braak gepleegd aan de achterzijde van de woning terwijl de bewoners op reis waren. De buit is nog niet gekend.

Op zaterdag 15 augustus 2015

  • Tussen 11u en 14u werd er ingebroken in een woning op de Westelsebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Vermoedelijk konden de daders een raam aan de achterzijde van de woning openduwen. Zij gingen er met een kluisje aan de haal.

Rijden onder invloed

Op zaterdag 15 augustus 2015

  • omstreeks 6u mocht een bestuurder uit Diest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren nadat werd vastsgesteld dat hij een voertuig bestuurde onder invloed van alcohol in de Leuvensestraat te Diest (rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken)
  • omstreeks 8u werd vastgesteld dat een 31 jarige vrouw uit Gingelom onder invloed was van drugs terwijl zij een voertuig bestuurde op de Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem. (rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken)

Op zondag 16 augustus

  • omstreeks 2u30 werd in de Lobbensestraat te Scherpenheuvel-Zichem vastgesteld dat een 48 jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem te diep in 't glas gekeken had.
  • omstreeks 5u30 was het een 25 jarige uit Scherpenheuvel-Zichem die eveneens in de Lobbensestraat tegen de lamp liep omdat ook hij teveel gedronken had.
  • omstreeks 7u stelden we vast dat een 46 jarige uit Scherpenheuvel-Zichem op de Tiensestraat een voertuig bestuurde dat niet in orde was met de verzekering. De bestuurder beschikte zelf niet over een rijbewijs als gevolg van eerdere feiten en bovendien was hij ook nu onder invloed van alcohol. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en het voertuig werd in beslag genomen.

Labels