Persbericht 13 januari 2016

Secundaire victimisatie

Voor wat het waard is, ter attentie van de lokale perscorrespondenten n.a.v. het dodelijk verkeersongeval d.d. zaterdag 9 januari 2016 te Diest.

De berichtgeving in de kranten Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad leidde tot heel wat wrange gevoelens in de directe omgeving van de verschillende betrokken partijen. Vanuit onze zorg voor de 'slachtoffers' hebben we deze gevoelens zoveel mogelijk helpen kanaliseren.

Inbraak containerpark

Op dinsdag 12 januari stelde personeel van het containerpark, gelegen langs de Ernest Claesstraat te Scherpenheuvel-Zichem, onze diensten omstreeks 13u00 in kennis van een inbraak. De feiten hebben zich afgespeeld tussen zaterdag 9 en dinsdag 12 januari. De daders hebben een poort achteraan het terrein opengebroken en stalen een aantal autobatterijen.

Drugs in verkeer

  • Tijdens een verkeerscontrole op dinsdag 12 januari werd een bestuurder omstreeks 13u30 gecontroleerd langs de Citadellaan te Diest. De 40-jarige man uit Scherpenheuvel Zichem legde een positieve speekseltest (drugs) af.
  • Omstreeks 23u30 haalde de interventieploeg een bestuurder uit het verkeer langs Schoonaerde te Diest. De 29-jarige man uit Diest legde een positieve speekseltest (drugs) af.

​Het rijbewijs van beide bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels