Persbericht 13 april 2016

Inbraak in woning

Op dinsdag 12 april stelde de inwoner van een woning in Houwaartstraat te Scherpenheuvel-Zichem omstreeks 20u30 bij thuiskomst vast dat er ingebroken was. De dader(s) brak(en) een venster aan de achterzijde van de woning open en doorzocht(en) de woning. Op het eerste zicht werd enkel een gouden ring ontvreemd.

Verkeersongeval met gekwetste

Op dinsdag 12 april vond omstreeks 15u30 een frontale aanrijding plaats tussen een fiets en een bromfiets op de Omer Vanaudenhovenlaan te Diest. Het verkeersongeval deed zich voor op het fietspad. De bromfietser, een 17-jarige vrouw uit Beringen, reed in de richting van het station Diest. De fietser, een 40-jarige man uit Diest, kwam uit tegenovergestelde richting. De fietser kwam bij de aanrijding ten val en raakte gekwetst. Hij werd met de ziekenwagen overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest.

Rijden onder invloed

Op dinsdag 12 april werden verschillende bestuurders gecontroleerd. Enkelen bleken onder invloed:

  • Omstreeks 10u00 haalde de interventieploeg een bestuurder uit het verkeer langs de Leuvensesteenweg te Diest. De 29-jarige man uit Tielt Winge legde een positieve speekseltest af.
  • Omstreeks 13u00 controleerde de interventieploeg een bestuurder langs de Omer Vanaudenhovenlaan te Diest. De 31-jarige man uit Herk-De-Stad legde een positieve speekseltest af.

De rijbewijzen van beide bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Bij deze controle bleek een passagier in het bezit te zijn van een hoeveelheid cannabis. Omwille hiervan ging men over tot een huiszoeking bij de betrokken passagier, een 30-jarige man uit Diest. Dit leidde tot de ontdekking van een kleine cannabisplantage (13 planten) in zijn woning. De plantage werd ontmanteld door onze diensten.

Labels