Persbericht 11 juli 2017

Diefstallen met braak

Op maandag - 10/07/2017 werden volgende inbraken (pogingen) aangemeld:.

  • Om 11:00 uur een poging tot inbraak in een school op het Weerstandsplein te Diest. De dader(s) poogden de verbindingsdeur tussen de speelplaats en het hoofdgebouw van de school open te breken, doch zijn daar niet in geslaagd.
  • In het aangrenzende internaat geraakten de dader(s) wel binnen. Ze braken er een raam open van het kantoorgedeelte. Ze doorzochten er de lokalen, braken twee kluizen open en stalen het aanwezige geld.

Sturen onder invloed

Op dinsdag - 11/07/2017 omstreeks 01:00 uur haalde men een bestuurder uit het verkeer op de Leuvensesteenweg te Diest. De 39-jarige man uit Diest legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Drugsbezit

Op maandag - 10/07/2017

  • Omstreeks 19:30 uur trokken twee mannen de aandacht van de interventieploeg in de Bevrijdingsstraat te Diest. Bij één van beide, een 33-jarige man uit Diest, werd een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen.
  • Omstreeks middernacht bemerkte de interventieploeg een 37-jarige uit Diest die aan het urineren was in een steegje tussen de Kon. Albertstraat en de Michel Theysstraat. De man probeerde te ontkomen en verborg zich in de grot in park Cerckel. Hij was dronken, agressief en in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. Hij mocht zijn roes uitslapen in een politiecel.

Labels