Persbericht 10 januari

Fietser overlijdt na aanrijding

Op 9 januari omstreeks 21u30 kwam een voertuig in aanrijding met twee fietsers op de Kon. Astridlaan te Diest. Op het moment dat de fietsers (een 84-jarige en een 81-jarige man uit Diest) de Kon. Astridlaan overstaken werden zij aangereden door een personenwagen die bestuurd werd door een 21-jarige vrouw uit Tessenderlo. De 84-jarige man overleed ten gevolge van de opgelopen verwondingen. De 81-jarige man werd slechts licht gekwetst. Op last van het parket kwam een verkeersdeskundige ter plaatse. Bloedonderzoek zal moeten uitwijzen of de bestuurster al dan niet onder invloed was.

Verkeerscontrole

Tijdens een controle in de nacht van zaterdag op zondag werden negen bestuurders uit het verkeer gehaald die onder invloed waren (drie onder invloed van drugs en zes onder invloed van alcohol). Een voertuig werd in bewaring genomen toen werd vastgesteld dat de bestuurder een rijverbod had van 1 jaar.

Poging tot oplichting van verzekering

Op 9 januari omstreeks 10u00 kwam een 55-jarige man uit Leuven in het Politiehuis te Diest aangifte doen van beschadiging van zijn voertuig. Volgens hem was zijn ex verantwoordelijk voor talrijke krassen op de motorkap van zijn voertuig. Tijdens het formuleren van zijn aangifte viel hij echter door de mand. Hij bekende dat zijn omnium-verzekering binnenkort zou vervallen en dat hij toch nog graag op kosten van de verzekering zijn voertuig had laten herspuiten.

Labels