Jaarverslag 2023-gerechtelijke feiten

Op de politieraad van 18 juni stelden we ons jaarverslag 2023 voor. Graag delen we ook met jou onze cijfers en resultaten van 2023. 

Hieronder vind je een derde artikel met een greep uit ons jaarverslag. Veel leesgenot!  

Wist je dat PZ Demerdal-DSZ in 2023 kennis kreeg van 3.625 gerechtelijke feiten die aanleiding gaven tot het opstellen van een proces-verbaal?

Een feit kan aanleiding geven tot één of meer processen-verbaal. Het aantal aanvankelijke pv’s laat toe om een relatief goed beeld te krijgen van criminaliteitsfenomenen. De cijfers hebben enkel betrekking op de feiten die ons ter kennis kwamen en waarvoor voldoende elementen waren om een proces-verbaal op te stellen. Er werden 3.625 gerechtelijke feiten opgenomen in 3.481 aanvankelijke processen-verbaal.   

Jaarverslag 2023-overzicht gerechtelijke feiten

In de top 10 van de gerechtelijke feiten steekt de categorie “Verloren voorwerpen” er met kop en schouders bovenuit. Enkel voor volledig geïdentificeerde voorwerpen (bijvoorbeeld door middel van een uniek nummer) wordt er een pv opgesteld. Voorbeelden hiervan zijn boorddocumenten van voertuigen, identiteitspapieren, bankkaarten, gsm’s, wapens. Zelfs voor een hoorapparaat met gekend uniek serienummer stelden we in 2023 proces-verbaal op!

Labels