Een buurtinformatienetwerk voor Schoonzicht ?

Op maandag 6 mei organiseert de politiezone HerKo in samenwerking met en op vraag van het wijkcomité van Schoonzicht een informatieavond over buurtinformatienetwerken voor de inwoners van de wijk Schoonzicht.

Wat is een buurtinformatienetwerk (BIN) ?

Een BIN is een georganiseerde vorm van samenwerking tussen de politie en de bewoners van een afgebakende wijk, waarin uitwisseling van informatie centraal staat en dat gericht is op het voorkomen van diefstallen.



Wanneer een verdachte situatie of een diefstal heterdaad zich voordoet in de wijk, kan de politie naar de leden die bij het netwerk aangesloten zijn, een SMS sturen met een korte omschrijving van de situatie en met de vraag om uit te kijken naar bepaalde personen of voertuigen. Wanneer het BIN-lid iets nuttig ziet, dient men meteen naar de politie te bellen. Zo kunnen de politieploegen op het terrein beter aangestuurd worden. Bovendien krijgt het BIN-lid maandelijks per e-mail een overzicht van de feiten en controles die zich in de wijk hebben voorgedaan, eventueel aangevuld met enkele algemene preventietips.

Wat is het niet ? Het is niet de bedoeling dat bewoners zelf patrouilles uitvoeren.

Waarom een infoavond?

Een BIN kan pas gestart worden wanneer voldoende bewoners in de wijk lid willen worden. Hoe meer ogen meekijken, hoe beter het werkt. Bovendien zijn er ook bewoners nodig die een actieve rol willen opnemen binnen het BIN. Met deze infoavond willen we u beter informeren en warm maken om lid te worden. Pas wanneer er voldoende draagvlak is in de wijk, kan een BIN opgericht worden. We hopen dus op een talrijke opkomst!

Waar en wanneer ?

Maandag 6 mei om 20 uur, in het gemeentehuis van Herent, Spoorwegstraat 6, zaal Hagebeuk (1ste verdieping)

Meer info over BIN's : http://www.lokalepolitie.be/5393/vragen/preventie/buurtinformatienetwerken

Labels