Gezamenlijke controle-actie van verschillende politiezones voor verkeersveiligheid en tegen diefstallen

De politiezones HerKo, Leuven, Lubbeek, VODI en Haacht hebben gisteren van 14u tot 22u een grootschalige Focusactie gehouden en dit zowel op het grondgebied van HerKo (Herent en Kortenberg) als op het grondgebied van de politiezone VODI (Voer en Dijle) . In totaal werden 18 politiemedewerkers en een drugshond ingezet. De actie was zowel gericht op verkeersveiligheid als op een gezamenlijke arrondissementele aanpak van diefstallen.

Op het grondgebied van HerKo werden 127 voertuigen gecontroleerd en 124 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Niemand blies positief. Een drugshond van de politiezone Leuven werd drie keer ingezet om een voertuig te doorzoeken. In één voertuig werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. De bestuurder, een 32-jarige man, bleek na afname van een speekseltest bovendien positief te testen op amfetamines. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Daarnaast werd ook het interventievoertuig van de politiezone HerKo met een mobiel systeem van automatisch nummerplaatherkenning ingezet: de nummerplaten van 1.063 voertuigen werden gecontroleerd. Geen enkele nummerplaat bleek gekend te zijn bij de politionele diensten.

Op het grondgebied van Haasrode werden 108 voertuigen gecontroleerd en 99 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Een 41-jarige (0,6 promille alcohol in het bloed) en een 49-jarige man (1,8 promille alcohol in het bloed) werden betrapt op rijden onder invloed.

Daarnaast werden op beide locaties voor uiteenlopende verkeersovertredingen een zestiental PV's opgesteld (waaronder voor defecte lichten, het niet beschikken over een geldig keurings-, verzekerings- of rijbewijs en het niet dragen van de veiligheidsgordel).

Er werden geen voertuigen of personen aangetroffen die gelinkt konden worden aan diefstallen.

Labels