Twee verdachte personen gearresteerd na melding alerte burger

Op dinsdag 24 januari kreeg de politiezone Herent-Kortenberg rond 20u 's avonds een melding betreffende een inbraak in een woning in de Haachtstraat te Herent. Tijdens de inbraak werden de drie daders op heterdaad betrapt door een omwonende en ontvluchtten ze vervolgens de woning.

Eén dader kon de vlucht nemen met een voertuig. Twee andere daders vluchtten weg via de velden naast de woning. Samen met interventieploegen van de politiezones Haacht en KASTZE werd een uitgebreide zoekactie naar de gevluchte personen georganiseerd, waarbij een speurhond werd ingezet. De patrouilles in de buurt leverden echter geen resultaat op.

Enkele uren later belde een alerte burger naar de politie met de melding dat er zich twee verdachte personen in het station van Veltem-Beisem bevonden. Aangezien beide personen geen plausibele uitleg voor hun aanwezigheid konden geven, werden ze wegens verdachte handelingen gearresteerd voor de duur van het onderzoek. Er konden echter onvoldoende belastende elementen gevonden worden om betrokkenen te linken aan de inbraak in de Haachtstraat of aan andere recente inbraken, waarop ze in vrijheid werden gesteld.

Ziet u iets verdacht? Bel dan steeds onmiddellijk het nummer 101! #samentegeninbraak

Labels