Resultaten verkeersactie: Nog teveel bestuurders gebruiken hun gsm achter het stuur!

Op dinsdag 6 februari heeft de lokale politie van Herent-Kortenberg op verschillende plaatsen in Herent en Kortenberg in het kader van verkeersveiligheid controleacties gehouden. Er werden voornamelijk inbreuken vastgesteld inzake gsm-gebruik achter het stuur.

In de vroege ochtend werd er gecontroleerd op de Mechelsesteenweg (N26) ter hoogte van het kruispunt met de Bijlokstraat. Twee bestuurders reden hierbij door het rood licht en werden geïntercepteerd. 19 bestuurders maakten gebruik van hun gsm achter het stuur. Daarnaast werden er nog 7 andere verkeersinbreuken vastgesteld: twee wegens het niet kunnen voorleggen van een rijbewijs, vier wegens defecte lichten en één wegens niet-verzekering. Het betrokken voertuig werd inbeslaggenomen. Er werden ook 26 ademtesten afgenomen en 1 speekseltest (drugstest). Niemand van de gecontroleerde bestuurders reed onder invloed.

Tijdens de middag werd er gecontroleerd op de Leuvensesteenweg (N2) ter hoogte van het kruispunt met de Karterstraat. Opnieuw werd een hoog aantal bestuurders (16) betrapt met hun gsm achter het stuur. Daarnaast werden nog 6 andere verkeersinbreuken vastgesteld: vier bestuurders droegen geen gordel, één motorrijder droeg niet de vereiste beschermende kledij en één bestuurder kon niet de juiste boorddocumenten voorleggen. Er werden in Kortenberg 10 ademtesten afgenomen. Niemand reed onder invloed van alcohol.

Labels