ICE - uw GSM kan hulpdiensten helpen in geval van nood

Heeft u al ICE-contacten opgeslagen in uw GSM-toestel? ICE staat voor In Case of Emergency. Het laat hulpdiensten toe om in een geval van nood, in contact te treden met iemand uit uw omgeving. Stel u raakt betrokken bij een verkeersongeval en dient naar het ziekenhuis te worden overgebracht. Of nog, u verliest uw GSM, een voorbeeldige burger vindt hem en brengt hem bij de politie binnen. Als u ICE-contacten heeft ingesteld, kan men op een snelle manier iemand uit uw omgeving verwittigen via uw GSM, zonder dat uw toestel ontgrendeld moet worden!

Hoe programmeert u ICE-contacten in uw toestel?

U heeft geen smartphone, maar een toestel dat simpelweg ontgrendeld kan worden door een toetsencombinatie (vb.: * gevolgd door enter). Ga dan naar uw contactenlijst en voeg nieuwe contacten toe beginnende met ICE1, ICE2, ... gevolgd door de naam van de persoon in kwestie. Begin het nummer met +32, zo kunnen de hulpdiensten uw contactpersoon bereiken zelfs wanneer u zich in het buitenland bevindt.

U heeft een smartphone. Dan is uw toestel vermoedelijk vergrendeld met een cijfer- of "swipe"code. De programmatiewijze van de ICE-contacten hangt dan af van het type besturingssysteem (Android, iOS, Microsoft Windows, Blackberry, ...).

Voor Android, Microsoft Windows en iOs zijn App's verkrijgbaar. Op sommige toestellen is het ook mogelijk om een nummer in te brengen zonder App. U dient dan een (aantal) nummer(s) in uw contactenlijst als ICE op te geven. Via de knop 'noodgeval' op uw beginscherm kan u dan een aantal personen opgeven als contactpersoon in geval van nood. Hulpdiensten kunnen dit scherm ook bereiken zonder uw toestel te moeten ontgrendelen.

U kan ook een foto met uw smartphone nemen van een nota waarop u de naam en het telefoonnummer van uw contactpersoon heeft geschreven. Als u de foto instelt als achtergrond van uw vergrendelscherm, zijn de gegevens steeds zichtbaar voor derden, ook al is uw toestel vergrendeld.

Labels