Voorzitter

WELKOMSTWOORD VAN DE VOORZITTER






Beste bezoeker,

Graag heet ik U welkom op de website van de lokale politie van de PZ 5389 "Hageland".

In de loop van 2001 werden de 5 veldwachterskorpsen en de 3 territoriale brigades van de rijkswacht in de gemeenten Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge tot één korps gefusioneerd. Dat was geen gemakkelijke operatie, maar achteraf bekeken was het wel een cruciale stap in de modernisering van de politie in onze regio. Ik ben er dan ook fier over dat ik toen al als burgemeester van Tielt-Winge mee heb kunnen bouwen aan de politie van vandaag. Omwille van deze hervorming bleven er enerzijds in elke gemeente aanspreekpunten via de wijkagenten, maar werden al de andere krachten verenigd om een zo professioneel mogelijk geheel te vormen ten dienste van de burger en de democratische rechtsstaat.

Bij Uw bezoek aan deze website zult U vaststellen dat ze niet voorzien is van tal van hippe gadgets of de nieuwste snufjes; wij vermoeden echter dat U daarvoor niet bij ons terecht komt. Het is de bedoeling om U in het algemeen zo goed mogelijk te informeren over het reilen en zeilen van de lokale politie in onze zone.

Voor meer concrete informatie of andere hulp kunt U steeds terecht bij de leden van het politiecollege of de politieraad, en uiteraard ook bij de personeelsleden van de zone zelf. Aarzel zeker niet om ons te contacteren met beleidssuggesties of wanneer U verdachte toestanden zou opmerken. Zo helpt U immers niet alleen Uzelf, maar wellicht ook anderen die daaraan nood hebben.

In elk geval bent U hartelijk bedankt voor Uw bezoek en zien wij elkaar graag weer via deze weg of anderszins.

Rudi Beeken

Burgemeester Tielt-Winge

Voorzitter van het politiecollege en de politieraad

Labels