Roemeense dievenbende opgerold die o.a. in Vlaanderen actief was

De bal ging aan het rollen na een inbraak in Kortenaken.

Op 13 februari sloegen twee leden van de rondtrekkende dievenbende toe.

Maar de inbraak verliep niet helemaal volgens plan en, door het alerte optreden van de slachtoffers, werd het tweetal door de interventieploegen van de PZ Hageland op heterdaad betrapt.

De lokale recherche van de PZ Hageland beet zich vast in de zaak en kwam er al snel achter dat de twee deel uitmaakten van een rondtrekkende dadergroep die in verband kon gebracht worden met meer dan dertien feiten in het voorjaar van 2013.

Gezien het internationaal karakter werd dit onderzoek overgedragen aan de federale gerechtelijke politie van Leuven.

Al snel bleek dat de groep aangestuurd werd door enkele Roemenen uit Brussel en dat de groep ook vertakkingen had in de streek rond Antwerpen.

De leden van de groep 'specialiseerden' zich in het stelen van tablets, smartphones en gsm's, anderen waren dan weer geschoold in zakkenrollerij of diefstallen op bouwwerven.

Dankzij het speurwerk kon de bende in verband gebracht worden met meer dan veertig feiten in de winter en het voorjaar van 2013.

Dit leidde uiteindelijk tot zeven huiszoekingen in Brussel. Daarbij werden in totaal elf verdachten opgepakt.

Het ging om Roma tussen de 21 en 45 jaar.

Er werd ook een aanzienlijke hoeveelheid gestolen goederen in beslag genomen nl. twee voertuigen, een aanzienlijke hoeveelheid zware werktuigen, juwelen, gsm-toestellen, gps-toestellen, cash geld. Al was het grootste deel van de buit al verhandeld en/of uitgevoerd naar Roemenië.

Labels