Oost-Brabant - Politiezones houden succesvolle, gezamenlijke anti-diefstalactie

De politiezones AARSCHOT, DEMERDAL (Diest - Scherpenheuvel-Zichem), HAGELAND (Bekkevoort - Tielt-Winge - Geetbets - Kortenaken Glabbeek) ,LAN (Landen - Linter - Zoutleeuw) en TIENEN-HOEGAARDEN hielden in de nacht van dinsdag 27 november op woensdag 28 november 2012 een gezamenlijke anti-diefstalactie. Ook de federale politie leverde een aantal manschappen in versterking.

In deze donkere periode van het jaar is de kans op woninginbraken groter. Met hun gezamenlijke actie beoogden de voornoemde politiezones, naast een preventieve aanwezigheid op het terrein ook een aanzienlijke verhoging van de pakkans te genereren.

In totaal werden 12 extra politieploegen ingezet en werd een speurhond met begeleider stand-by gehouden.

Van in de vooravond van woensdag 28 november tot in de vroege ochtend van donderdag

29 november werden er simultaan controleposten opgeworpen. Tussendoor patrouilleerden verschillende ploegen intensief in de inbraakgevoelige straten en wijken van de politiezones.

Op negen verschillende plaatsen werd een controledispositief opgezet. De politie van Diest controleerde voertuigen aan de afrittencomplexen van de E314 in Halen, Bekkevoort en Aarschot. De politie van Tienen posteerde zich onder andere op de Hannuitsesteenweg en de Leuvenselaan in Tienen, de N3 in Orsmaal en de afrittencomplexen van de E40 in Bost en Landen. In totaal werden 281 voertuigen aan een grondige controle onderworpen door de verzamelde politiediensten.

In enkele voertuigen trof de politie personen aan die geseind stonden voor verscheidene inbreuken, waaronder diefstal. Op twee voertuigen diende een achtervolging te worden ingezet omdat de bestuurders aan een controle wilden ontsnappen. Dit gebeurde aan de afrit van de E40 te Landen en aan de afrit van de E314 te Aarschot. Na interceptie bleek dat de chauffeurs teveel hadden gedronken. Hun rijbewijs werd op bevel van het parket onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Tijdens de actie werden twee personen in het bezit gevonden van een verboden wapen en drie personen hadden een kleine hoeveelheid drugs bij zich. Eén voertuig was niet verzekerd en werd getakeld

De korpschefs van de voornoemde politiezones hebben zich voorgenomen om dit soort ontradende gezamenlijke acties in de toekomst op regelmatige basis te herhalen.

Labels