Onderzoek verkeersveiligheid zwakke weggebruikers

Graag wil het Instituut voor Mobiliteit van de Universiteit Hasselt uw deelname vragen aan een onderzoek naar verkeersveiligheid. Met dit Europees onderzoeksproject willen wij meer inzicht krijgen in het aantal ongevallen waarbij voetgangers, fietsers of bromfietsers betrokken zijn, en op die manier de verkeersveiligheid verbeteren.

Indien u beschikt over een smartphone met besturingssysteem Android is het mogelijk om via Google Play de app 'SafeVRU' te installeren (http://bit.ly/safevru). U kan zelf een (bijna-)ongeval op de app registreren wanneer u maar wilt. Daarnaast wordt maandelijks een vragenlijst getoond die peilt naar de ongevallen in de voorbije maand die nog niet werden aangegeven. Indien u alle ongevallen reeds geregistreerd hebt, moet u enkel de vragenlijst openen en "nee" antwoorden.

Indien u niet de mogelijkheid hebt gebruik te maken van een op Android gebaseerde smartphone, kan u zich voor het onderzoek inschrijven via volgende link: https://vru.create.aau.dk/questionnaires/new-participant/56. Na inschrijving ontvangt u maandelijks op uw e-mail een vragenlijst. In die bevraging kan u aangeven of u (bijna) betrokken bent geweest in een verkeersongeval gedurende de voorbije maand. Indien u geen ongeval heeft gehad, moet u enkel de vragenlijst openen en "nee" antwoorden.

Vanaf vandaag tot en met 30 september 2016 kan u zich inschrijven door de app of bovenstaande link te openen. Dit is een vragenlijst met 4 vragen over uw persoonlijke gegevens. We vragen u hier naar uw e-mailadres zodat het voor ons mogelijk wordt u maandelijks de vragenlijst toe te sturen. Wij zullen uw e-mailadres niet voor andere doeleinden gebruiken, enkel voor het toesturen van deze vragenlijsten, en wij zullen uw e-mailadres niet meedelen aan derden. Uw deelname en antwoorden zijn volledig anoniem en vertrouwelijk.

Deelnemers die alle maandelijkse vragenlijsten tot en met 1 juni 2017 volledig invullen, maken kans op een iPad mini.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Sofie Reumers en Jolien Hendrickx,

Instituut voor Mobiliteit (IMOB) - Universiteit Hasselt

"In-depth Understanding of Accident Causation for Vulnerable Road Users" (InDeV) is an European research project in the field of road safety, co-funded within the Framework HORIZON2020 by the European Commission.

Labels