Halfjaarlijks verslag 'Inbraken'.

Naar goede gewoonte werd gisteren het halfjaarlijks verslag inzake 'Diefstallen' voorgesteld aan de politieraad.

Samen met de PZ Tienen-Hoegaarden noteert onze politiezone de grootste daling in het arrondissement Leuven.

In het 1ste semester van 2014 stellen we in onze politiezone een daling vast van 116 naar 72 diefstallen in gebouwen of - 40,17%.

Voor het 1ste semester van 2014 bedraagt de risicograad van het arrondissement Leuven 50,8.

Op één uitzondering na blijven de gemeentes van de PZ Hageland onder deze risicograad.

Bekkevoort bevindt zich met een risicograad van 55 net boven deze arrondissementele risicograad. Ze is hiermee wel van de 2e naar de 13e plaats gezakt in de rangschikking. In deze rangschikking van risicograden maakt Tielt-Winge een spectaculaire duik van de 3e naar de 23e plaats.

De stijgende trend in de verhouding 'effectieve/pogingen' zet zich gestaag verder van 35,29 % pogingen in de eerste helft van 2013 naar 40% pogingen in de eerste helft van 2014. Verhoudingsgewijs zijn er dus minder effectieve inbraken gepleegd.

Wij bedanken niet alleen onze eigen mensen voor hun inzet maar ook al onze partners in deze veiligheidsketen. Zowel de diensten van de Federale Politie, lokale recherches, gouvernementele diensten, provinciale diensten...en U zorgen ervoor dat we dit maatschappelijk kwaad met succes kunnen bestrijden.

Blijf dus waakzaam, meld ons onregelmatigheden en neem uw voorzorgen. Zo maken we onze politiezone onaantrekkelijk voor mensen met slechte bedoelingen en aantrekkelijk voor onze inwoners.



'Samen-werken' aan veiligheid is meer dan ooit ons motto.

Labels