Geen uitverkoop maar vermoedelijk gestolen voorwerpen!

Op vrijdag 19/06/2015 voerden onze interventiedienst, in samenwerking met de Douane - Motorbrigade Tienen en de sociale inspectiediensten (RVA/REZIV/RSZV) een actie 'Zwaar vervoer/Personenvervoer' uit.

De actie was gericht op inbreuken in het kader van sociale wetten, diesel en vergunningen, verkeerswetgeving, alcohol & drugs in het verkeer en rondtrekkende dadergroeperingen.

Door de leden van de Douane - Motorbrigade Tienen werd een verdachte bestelwagen met Franse nummerplaten uit het verkeer gehaald.

Het voertuig was geladen met 200 stuks professionele werfmachines (Makita, Hilti, Dewalt...) met een minimale totale waarde van 100.000,-€

Onze recherchedienst kwam ter plaatse, arresteerde de chauffeur voor de duur van het onderzoek en nam onmiddellijk het onderzoek over bijgestaan door onze interventiedienst.

4 stuks stonden geseind als gestolen op diverse werven en 19 andere gestolen stuks konden al teruggegeven worden aan de geïdentificeerde rechtmatige eigenaar die afkomstig was van West-Vlaanderen.

Aangezien de geïdentificeerde stukken afkomstig waren van feiten in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk, werd een onderzoeksrechter gevorderd door het parket van Kortrijk.

Het verdere onderzoek werd dan ook overgeheveld naar het parket van Kortrijk. Onder leiding van deze onderzoeksrechter zal de Federale Gerechtelijke Politie van Veurne van de overige 177 stuks de rechtmatige eigenaars trachten te identificeren.

Ten laste van de verdachte werd een aanhoudingsmandaat afgeleverd.

Tijdens de actie werd er ook voor ongeveer 27.000,- € boetes uitgeschreven door de sociale inspectiediensten.

"Samen-werken aan veiligheid!"

Labels