Daders van ramkraken voortvluchtig

In de nacht van dinsdag 6 november 2012, werden handelszaken in Diest, Bekkevoort, Rotselaar en Leuven het slachtoffer van een ramkraak. De daders sloegen telkens snel op de vlucht en konden ontkomen. De buit was steeds zeer gering of zelfs onbestaande maar de schade aan de winkels was groot. De Federale Gerechtelijke Politie Leuven onderzoekt of er een verband bestaat tussen de verschillende kraken.

Omstreeks 3u50 ging het alarm af in een winkel in Diest. De toegangsdeur was verbrijzeld en verschillende lades en kasten leken doorzocht. Er werd op het eerste gezicht echter niets gestolen.

's Ochtends kwam ook de melding binnen van een ramkraak op een kapperszaak op de Diestersteenweg in Diest.

Rond 3u55 sloegen inbrekers de etalageruit van een fietsenwinkel aan de Staatsbaan in Bekkevoort aan diggelen. De daders namen de inhoud van een spaarvarken mee en doorzochten de geldlade. Toen het alarm afging, sloegen de inbrekers op de vlucht. Een getuige zag twee personen wegrijden in een donkere auto. De opgeroepen politie vond de kassalade verderop in de straat terug. Het labo werd opgeroepen om sporenonderzoek te verrichten.



Om iets na 4u kreeg de politie van Rotselaar melding van een ramkraak op een schoonheidssalon aan de Aarschotsesteenweg in Wezemaal. De krakers sloegen de toegangsdeur stuk en gingen aan de haal met een computer. De zaakvoerder kon twee mannen met bivakmutsen onderscheiden. Ze vluchtten weg in een snelle wagen vooraleer de politie ter plaatse was. Het parket liet ook hier het labo komen.



Om 4u14 werd een fietsenwinkel aan de Aarschotsesteenweg in Leuven het slachtoffer van ramkrakers. De daders sloegen het glas van de toegangsdeur stuk. Opnieuw werd er een man gezien die een bivakmuts droeg. Hij probeerde de kassa open te breken maar dit lukte niet. Een tweede verdachte wachtte hem op in de auto. Ramkrakers sloegen omstreeks 4u ook toe in een kledingzaak aan dezelfde Aarschotsesteenweg. Ook de toegangsdeur van deze winkel werd verbrijzeld. De daders braken de kassa open en ontvreemdden een geldlade. Het labo kwam langs voor sporenonderzoek.

Labels