Arro Leuven – Acht rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken dit weekend

Dit weekend, van vrijdag 30 november tot en met zondag 2 december 2012, liet het Leuvense parket acht rijbewijzen onmiddellijk intrekken voor een periode van vijftien dagen. Zeven bestuurders hadden te diep in het glas gekeken terwijl één chauffeur tegen hoge snelheid betrapt werd op de E40 in Heverlee.

Omstreeks middernacht zaterdag 1 december 2012 verloor een 19-jarige man uit Tervuren de controle over zijn stuur op de Hertenberg in Tervuren. Hij slipte uit de bocht en kwam tot stilstand in de struiken. De jongen had 1,65 promille alcohol in het bloed.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 1 december omstreeks 2u merkte een ploeg van PZ Tienen een zwalpende chauffeur op in de Gilainstraat. De agenten onderwierpen de 31-jarige bestuurder uit Tienen aan een alcoholcontrole. De man blies 3,1 promille.

Zaterdagochtend controleerde de federale wegpolitie van Bertem een 53-jarige man uit Puurs op afrit 18 van de E134-autosnelweg te Leuven. De man liet een ademtest van 2,75 promille optekenen en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Om 9u had de politie van Aarschot al het rijbewijs ingetrokken van een 29-jarige man uit Holsbeek. De twintiger stond geparkeerd op het Kapitein Gilsonplein in Aarschot en was aan het slapen in zijn bestelwagen. De man was dronken.

De politie van Hageland hield zaterdagavond een alcoholactie in Glabbeek. Tijdens deze actie liep een 34-jarige man uit Tienen tegen de lamp. Hij blies 1,70 promille.

Leuven kreeg dit weekend tweemaal af te rekenen met verkeersongevallen door dronken chauffeurs. Vrijdagavond belandde een wagen in de middenberm aan de Edouard Remyvest. De 38-jarige bestuurder uit Leuven was ter hoogte van de Tervuursepoort in aanrijding gekomen met de verhoogde berm en was de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt.

Om 6u45 zondagochtend botste een 25-jarige chauffeur uit Leuven met zijn auto tegen een boom in de Kortrijksestraat. De jongeman was de controle over zijn stuur verloren en was beginnen slingeren. Hij legde een alcoholtest van 1,97 promille af.

Zaterdagmiddag onderschepte de federale wegpolitie op de E40-autosnelweg een laagvlieger. De politie hield de bestuurder tegen ter hoogte van de afrit Heverlee. Hij had een gemiddelde snelheid van 200 km/u laten optekenen.

Labels