Agressieveling tegen politie ontloopt veroordeling niet

In maart 2013 werd één van onze inspecteurs tijdens de uitoefening van zijn werk, aangevallen door een man uit Kortenaken.

De inspecteur was hierdoor 16 dagen werkonbekwaam en ook zijn bril werd vernield tijdens de schermutseling. De man uit Kortenaken werd aangeklaagd wegens slagen aan een persoon met een hoedanigheid en ook de politiezone Hageland stelde zich burgerlijke partij. Wegens de toenemende agressie tegen politieambtenaren wilde de politiezone immers een signaal geven dat zij dit geweld niet langer tolereert. Ook de rechter van de correctionele rechtbank in Leuven was deze mening toegedaan en kende de politiezone daarom een schadevergoeding van 2500 euro toe. De agressieveling werd verplicht een cursus omgaan met alcohol te volgen. De betrokken inspecteur werd een vergoeding toegekend voor zijn schade en moreel leed.

Toen het vonnis een jaar geleden viel, bleek de man uit Kortenaken onvermogend waardoor de schadevergoeding niet uitbetaald werd. Enkele maanden geleden vernamen wij echter dat de man over een som geld zou beschikken en hebben we onze advocaat op de zaak gezet. Eerstdaags zal de som dan toch aan de politiezone en de betrokken inspecteur worden uitbetaald.

Onze collega-inspecteurs worden regelmatig geconfronteerd met feiten van fysiek en verbaal geweld tegen hun persoon. We willen met dit artikel deze problematiek aan de kaak stellen en hopen dat de samenleving beseft dat ook politiemensen met respect dienen behandeld te worden!

Labels