Persbericht - zondag 14 juli 2024

Dit is het persbericht van zondag 14 juli 2024.

Persbericht

Verkeersongevallen

Zaterdag om 17.45u gebeurde er op het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan met de Tervuursevest in Heverlee een verkeersongeval. Een 68-jarige autobestuurster kwam van de Koning Boudewijnlaan en wilde rechtsaf naar de Tervuursevest. Op dat moment stak een 23-jarige fietser de rijbaan over op de oversteekplaats voor fietsers. De automobiliste had de fietser niet opgemerkt en op het kruispunt kwam het tot een aanrijding. De twintiger kwam ten val en liep lichte verwondingen op. Hij werd naar het UZ Gasthuisberg gebracht voor verzorging. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op.

Zaterdag om 18.15u raakte een 83-jarige vrouw gewond bij een verkeersongeval. Ze reed op de Aarschotsesteenweg in Wilsele in de richting van Leuven, wanneer ze net voorbij het kruispunt met de Schotelveldstraat om een onduidelijke reden van de rijbaan afweek. Ze botste hierdoor tegen een voertuig dat geparkeerd stond op de parkeerstrook. Door de klap botste het geparkeerde voertuig tegen de wagen die ervoor geparkeerd stond. De tachtiger raakte gewond en werd met de ziekenwagen afgevoerd naar het UZ Gasthuisberg. Twee van de drie betrokken auto’s waren niet meer rijvaardig en moesten getakeld worden. De eigenaars van de geparkeerde voertuigen werden op de hoogte gebracht. De politie stelde proces-verbaal op. 


Inbraken

De bewoners van een huis in de Duinberglaan in Heverlee deden zaterdagavond wanneer ze thuiskwamen de onaangename vaststelling dat er een diefstal gebeurd was. Alle kamers van de woning werden overhoop gehaald. De onbekende verdachte was erin geslaagd de woning te betreden zonder braakschade te veroorzaken. De bewoners, die op daguitstap geweest waren, stelden vast dat er juwelen en een grote som cash geld verdwenen waren. Het labo werd verwittigd voor sporenonderzoek. 

Niet veel later kreeg de politie een tweede melding van een inbraak in de Duinberglaan. Het waren de buren van de getroffen woning die de inbraak vastgesteld hadden. De bewoners waren op vakantie. Wanneer de buren een kijkje gingen nemen, zagen ze dat de achterdeur geforceerd was. Hierop werd de politie verwittigd. De inspecteurs stelden vast dat ook hier de hele inboedel overhoop gehaald was. Aangezien de bewoners niet aanwezig waren, is het nog niet duidelijk of er ook effectief iets gestolen werd. De bewoners werden op de hoogte gebracht. De politie stelde proces-verbaal op.  


Verkeersinbreuken

Zondag om 02.50u trok de bestuurder van een bromfiets de aandacht van een politiepatrouille op de Vismarkt in Leuven. Nog voor de politie de bromfiets aan de kant kon zetten voor een controle, reed deze tussen de paaltjes naar de Vissersstraat. Niet veel later werd de bromfietser opnieuw opgemerkt, deze keer op het kruispunt van de Diestsepoort met de Vuurkruisenlaan. Daar werd de bromfietser wel geïntercepteerd. Tijdens de controle legde de 18-jarige bestuurder een positieve drugstest af. Bovendien bleek de brommer niet verzekerd te zijn. Om die reden werd het voertuig in beslag genomen. De politie stelde proces-verbaal op. 

Zondag om 6.30u kreeg de politie melding van het feit dat er een heftruck in het midden van de rijbaan stond op het Rector De Somerplein in Leuven. Hierdoor moest al het verkeer over één rijstrook. De politie ging ter plaatse en kon de heftruck met de hulp van enkele omstanders aan de kant duwen. 
Aan de hand van de camerabeelden kon vastgesteld worden dat een man net voordien met de heftruck gereden had en die daarna in het midden van de rijbaan had achtergelaten. De bestuurder, een man van 21 jaar, kon niet veel later samen met een tiental andere jongeren op de Bondgenotenlaan aangetroffen worden. De twintiger deelde mee dat hij voor zijn werk zelf ook met een heftruck rijdt. Hij had de heftruck op de openbare weg zien staan en had besloten om er een ritje mee te maken. Aangezien de man met het voertuig gereden had, werd hij onderworpen aan een alcoholtest, met positief resultaat. De politie stelde proces-verbaal op. 

Labels