Persbericht - woensdag 5 juni 2024

Dit is het persbericht van woensdag 5 juni, met aandacht voor een brand in een appartement,twee verkeersongevallen en een inbraak in een woning.

Persbericht

Brand

Dinsdag rond de middag werden de hulpdiensten opgetrommeld voor rookontwikkeling in een appartement in de Ten Hovelaan in Leuven. Wanneer de politie ter plaatse kwam stond de bewoonster op het terras van haar appartement op de vierde verdieping. Ze was bevangen door de rook. Een smeulende kookpot bleek de oorzaak van de rookontwikkeling te zijn. De brandweer had dit snel onder controle. De vrouw werd voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De schade bleef beperkt tot de keuken van het appartement. 


Verkeersongevallen

Dinsdag omstreeks 16.20u raakte een 15-jarige jongen gewond bij een verkeersongeval. De tiener reed met zijn fiets op de Geldenaaksebaan in Heverlee, in de richting van Leuven. Net voor het kruispunt met de Abdijstraat stond er een file op de rijbaan. De fietser raakte niet tijdig gestopt en knalde tegen de achterkant van een wagen. Door de klap verloor de onfortuinlijke jongen een stukje van enkele tanden. Hij werd afgevoerd naar het UZ Gasthuisberg voor verzorging. De ouders van de fietser werden op de hoogte gebracht. 

Dinsdag om 18u gebeurde er een kop-staartaanrijding op de Tiensevest in Leuven. Een 51-jarige man reed in de richting van de Tiensepoort en stopte aan een oversteekplaats om een fietser over te laten. De 33-jarige bestuurster van de auto erachter merkte dit te laat op en botste tegen haar voorligger. Beide bestuurders bleven ongedeerd, maar de twee voertuigen waren wel zodanig beschadigd dat ze getakeld moesten worden. 


Inbraak

Woensdagvoormiddag werd er ingebroken in een woning in de Albert Dejonghestraat in Kessel-Lo. De bewoonster was amper anderhalf uur van huis. Wanneer ze thuiskwam zag ze dat de achterdeur geforceerd was. Vermoedelijk werd ze opengebroken met een houten paal. In de woning werd de hele inboedel overhoop gehaald. De inbreker kon drie laptops buitmaken. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Het labo werd verwittigd voor sporenonderzoek.

Labels