Persbericht - donderdag 15 augustus 2024

In dit persbericht besteden we aandacht aan een verkeersinbreuk, aan een verkeersongeval, aan inbraken en aan overlast.

Persbericht

Verkeersinbreuk

Woensdag om 11u merkte een politiepatrouille op de Tiensesteenweg in Leuven een voertuig met een defect remlicht op. Ze zetten de wagen aan de kant voor een controle. Tijdens de controle legde de 33-jarige bestuurder een positieve drugstest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie stelde proces-verbaal op.

Verkeersongeval

Woensdag rond 14.15u gebeurde er een verkeersongeval in de Tiensestraat in Leuven, vlakbij de Tiensepoort. Een 61-jarige automobilist stond er op de rijbaan. Een 27-jarige bestuurster wilde de parkeerplaats verlaten en botste tegen de auto op de rijbaan. De zestiger stapte uit de met de bedoeling het aanrijdingsformulier in te vullen. De vrouw reed echter weg richting Tiensepoort. Daar moest ze stoppen voor het rode verkeerslicht. De man ging haar achterna en slaagde erin haar haar autosleutels afhandig te maken. Hierop werd de politie verwittigd. Die kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal af. Beide bestuurders legden een negatieve alcohol- en drugstest af. 

Inbraken

Woensdagnamiddag werd er ingebroken in een woning in de Waversebaan in Heverlee. De bewoners waren amper een drietal uur afwezig. Wanneer ze rond 16u thuiskwamen, zagen ze dat het venster van de keuken aan de achterzijde van het huis opengebroken was. Alle kasten werden doorzocht en de inhoud werd op de grond gegooid. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op. In de keuken waren schoeiselsporen zichtbaar. Om die reden werd ook het labo verwittigd. Het was niet meteen duidelijk of er ook iets gestolen was. 

Ook in een woning in de Groenveldstraat in Heverlee werd woensdagavond een inbraak vastgesteld. Er waren verschillende steeksporen op een venster te zien, maar aangezien dat blijkbaar onvoldoende effectief was, sloeg de onbekende verdachte vervolgens het volledige raam aan diggelen. Op die manier geraakte de inbreker binnen in de woning. Alle kamers werden overhoop gehaald. De verdachte kon enkele juwelen en wat kleding buitmaken. De politie deed de vaststellingen en verwittigde het labo voor sporenonderzoek. 

Overlast

Donderdag omstreeks 6u klauterden twee jonge twintigers in de stelling die momenteel op de hoek van de Naamsestraat en de Zeelstraat in Leuven staat. De feiten waren ook te zien op de bewakingscamera’s. Wanneer de politie ter plaatse kwam, was één van de twee al terug op de begane grond. De andere, een 21-jarige vrouw, was op de terugweg naar beneden. Wanneer de inspecteurs haar wilden identificeren, gaf ze aan haar identiteitskaart niet bij te hebben. Vervolgens gaf ze tot tweemaal toe een valse identiteit op. Op het moment dat de politie op het punt stond haar mee naar het commissariaat te nemen voor identificatie, gaf ze uiteindelijk toch haar echte naam. De politie maakte voor beide personen een proces-verbaal voor het beklimmen van de stelling, en voor de 21-jarige vrouw ook nog een proces-verbaal voor het aannemen van een valse identiteit. 

Labels