๐—ฆ๐—”๐—ฉ๐—˜-๐—น๐—ฎ๐—ฏ๐—ฒ๐—น ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ฑ ๐——๐—ถ๐—น๐˜€๐—ฒ๐—ป-๐—ฆ๐˜๐—ผ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—บ

Lotgenotenorganisatie OVK, Ouders van Verongelukte Kinderen, zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. Hiervoor werd een SAVE-charter opgesteld met 7 doelstellingen. Gezien de stad Dilsen-Stokkem haar SAVE-actieplan succesvol afgerond heeft, krijgen ze nu het SAVE-label. 

SAVE-label Dilsen-Stokkem

Het OVK betrekt de steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid. Daarvoor werd in 2011 het SAVE-charter Steden & Gemeenten ontwikkeld, om steden en gemeenten aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren. Het SAVE-charter bestaat uit 7 doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder.

Ook Dilsen-Stokkem ondertekende het SAVE-charter. Hiermee ging ze het engagement aan te werken aan een SAVE-actieplan verkeersveiligheid gestoeld op de 7 SAVE-doelstellingen.

Dilsen-Stokkem ging het SAVE-engagement aan omdat elk verkeersslachtoffer er รฉรฉn te veel is. Ook naar de toekomst toe blijft een verkeersveilige gemeente een topprioriteit, waar de gemeente verder aan zal werken. 

De uitreiking van het SAVE label vond plaats op dinsdag 10 januari 2023.

De politiezone Maasland en in het bijzonder haar eerstelijnsdiensten met focus op verkeer heeft hieraan ook met volle overtuiging meegewerkt en dit specifiek m.b.t. het handhavingsluik en het verstrekken van adviezen inzake signalering en weginfrastructuur.

Proficiat aan de stad en haar gemeentebestuur!

Meer informatie is ook terug te vinden op de website van de Stad Dilsen-Stokkem.

Labels