Resultaat "1dag niet"

Op 26/10 tussen 15u en 22u30 voerden zeven ploegen van zowel politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst als politiezone Voeren op het grondgebied van beide politiezones een gecoördineerde actie uit in het kader van de nationale actiedag ‘1 Dag Niet’.

In totaal werden er maar liefst 41 voertuigen en 60 personen aan een controle onderworpen.

Twee drugsdealers in het bezit van 30gr ‘speed’ in poedervorm en 320 ml in vloeibare vorm en hun klant konden worden aangehouden. De ene dealer bleek bovendien vrij onder voorwaarden (die bij deze geschonden waren) en de andere dealer bleek onder invloed van drugs, waardoor het rijbewijs eveneens werd ingetrokken.

Voor het overige werden nog 4 PV’s opgesteld voor gebruikershoeveelheden drugs en enkele gevaarlijke verkeersinbreuken vastgesteld.

Dieven op pad raakten niet gestrikt in ons controlenet, maar we hebben geen inbraken dienen vast te stellen. Mogelijk had de actie toch wat ontradingseffect. De samenwerking tussen de collega’s van beide politiezones verliep alleszins vlot en prettig.

Het meeste effect tegen woninginbraken creëer je echter zelf. Tips blijf je halen op de website http://www.1dagniet.be/ en wij blijven graag ter beschikking voor bijkomend advies!

Labels