Bestuurder geflitst aan 125 km/u in bebouwde kom

Tijdens de snelheidscontroles van afgelopen week in Voeren reden drie bestuurders sneller dan 100 km/u in de bebouwde kom. Daarbij spande een bestuurder te Withuisstraat in Moelingen de kroon. De persoon in kwestie werd aan een snelheid van maar liefst 125 km/u geflitst op een plek waar 50 km/u de maximaal toegelaten snelheid is.

Overzicht resultaten

In totaal werden 2321 voertuigen gecontroleerd tijdens de recente snelheidscontroles van de lokale politie Voeren. Daarbij reden 392 bestuurders sneller dan toegelaten. Naast enkele uitschieters viel op dat op de Varnstraat in Teuven vier bestuurders op tien sneller reden dan toegelaten. De hoogst gemeten snelheid hier was 104 km/u, ruim dubbel zo veel als toegelaten.

De derde bestuurder die meer dan 100km/u reed in de bebouwde kom werd geflitst aan de Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren met een snelheid van 123 km/u. De Moelingerweg is een straat waar verschillende jonge gezinnen wonen; bovendien gebruikt een groot deel van de schoolgaande jeugd deze route om naar school te fietsen.

In totaal zal het rijbewijs van zes personen ingetrokken worden; ook zullen zij zich moeten verantwoorden bij de rechtbank voor hun rijgedrag. Ten slotte stelden de inspecteurs ook 15 processen-verbaal op voor het gebruik van de gsm.

Labels