Bijna 19.000 euro aan boetes opgesteld tijdens verkeersactie Zwaar Vervoer

Woensdag 13 oktober was de PZ Voeren gastzone voor een gecoördineerde verkeersactie in het kader van Zwaar Vervoer. Deze actie vond plaats op de parking E25 te Moelingen met bijstand van de PZ Bilzen-Hoeselt-Riemst, Wegpolitie Hasselt, Douane, VlaBel en Goca. Tijdens deze actie werd er voor bijna 19.000 euro aan boetes opgesteld.

 

Zwaar vervoer

Tijdens de actie controleerden de diensten ter plaatse 21 vrachtwagens en 12 lichte vrachtwagens grondig. Daarbij werden diverse overtredingen vastgesteld: technische tekortkomingen, ontbreken van ladingzekering, ernstige gebreken aan het chassis,… Vooral de overtredingen met betrekking tot de ladingzekering waren frappant. Een vrachtwagen was volgeladen met paletten frisdrank zonder dat deze paletten vastgemaakt waren. De lading kon bij een remmanoeuvre zonder enige bescherming uit het voertuig vallen. Een andere vrachtwagen vervoerde een graafmachine met bijbehorend werfmateriaal. De graafmachine en het materiaal stonden los in de open laadruimte en de laadklep achteraan was maar voor 50% afgesloten. De bestuurder had de moeite niet genomen om de lading vast te maken, laat staan enige beveiliging naar andere weggebruikers te voorzien.

Verder legde een Nederlandse bestuurder een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een andere bestuurder, afkomstig uit Luik, bestuurde een personenwagen zonder ooit houder te zijn geweest van een rijbewijs. Het voertuig van de 69-jarige man werd in beslag genomen. Betrokken zal eerst een rijbewijs moeten behalen alvorens hij terug over het voertuig kan beschikken. Ook werd er bij een controle een persoon aangetroffen dewelke nog geseind stond door het Parket LUIK inzake een gerechtelijk onderzoek. De persoon werd ter plaatse van zijn vrijheid benomen en overgedragen aan de collega’s van de PZ Secova. Zij zullen het verdere onderzoek voeren. 

Labels